Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Een klassieker uit 1973 waarvan de manga zelfs al in 1969 verscheen! Doraemon veroverde zowel kinder hartjes als volwassen hartjes.

In 1969 verschenen de eerste verhalen van het schattige robotje. Hij werd ook nog eens in verschilldne tijdschriften gepubliceerd, later in 1973 werden dat er nog maar 2. Sinds nu zijn er volledige bundels verkocht van alle verhalen tot 1974 en 1996.

in 1973 kwam de eerste Doreamon Anime uit. Die telde maar liefst 52 aflveringen. Jammer genoeg keken bijna niemand naar de serie en was besloten alleen de manga te verkopen. Er werd niet opgegeven en in 1979 kwamen ze met de tweede Anime. Die was wel gelijk een succes en liep zelfs tot 2005! Van deze Doreamon zijn maar liefst 1095 afleveringen gemaakt. De serie liep zo lang dat enkele stem acteurs en actrices verwisselt moesten worden vanwege pensioen.
In 1980 kwamen er jaarlijkse films uit van Doraemon, sommige verhalen waren volledig fictie. Maar een hoop waren ook gebaseerd op een legende, verhaal of ander iets. De laatste film kwam uit in 2015.


Het blauwe robotje Doraemon dat eruit ziet als een kat reist terug naar het verleden om iemand te helpen. Zijn naam is Nobi Nobita. Doraemon komt uit de toekomst en is gestuurd door de kleinzoon van Nobita. Dat deed hij in de hoop de toekomst en het familie lot te veranderen. De familie kent in de toekomst gigantische schulden door Nobita’s succes.

Doreamon is een geavanceerde robot, met veel technische snufjes. Alles bewaard hij in een vierdimensionale buidel op zijn buik. Hij kan bijvoorbeeld vliegen een zaklamp waarmee alles krimpt, en pet waarmee hij dieren onder controle kan houden. Zijn gehoor is ook perfect ook al heeft het robotje geen oortjes, die had hij wel ooit. Maar die waren opgegeten door een muis (gemeen he?) Niet zo vreemd dus dat Doreamon als kat zijnde als de dood is voor muizen.


Nu is Doraemon zó populair in Japan dat het een iconisch personage is geworden. Hij duikt in vele dingen op zoals reclame spotjes, goede doelen waarvan 1 zelfs het Doraemon Fonds heet!

Ook heeft de serie meer dan 50 videospellen uitgebracht, de meeste alleen in Japan. Boeken en andere spellen van Doraemon zijn veel al gemaakt. Ook duikt het robotje vaak in andere Manga’s op, dan vooral leerzame verhalen. Veel verschillende iconische outfits zijn er voor Doraemon getekent,  zoals Mario (Nintendo), Hello Kitty etc. Anders wordt hij afgebeeld als Ridder of een traditionele Japanse outfit.

Doreamon is gewoon té leuk om te negeren!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!