Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

In de jaren  50-60 stond Anime nog volop in de kinderschoenen.

Astro Boy kreeg ook zo zijn entree in dit tijdperk. De manga zelfs nog eerder. Vanaf 1952 ging het als een trein met de term Anime!

In dat zelfde jaar bracht auteur Osamu Tezuka deze manga uit. Die liep maar liefst 16 jaar door! Met maar liefst 23 delen werd Astro Boy een wel geslaagd succes. En nog eens 1 van de eerste series in het Shounen genre. Ik denk zelfs nog steeds de grootste in dit genre , weinig andere Shounen verhalen werden zo groot als Astro Boy.


Het originele verhaal speelt zich af in een futuristische wereld. Waar mensen samen met robots kunnen leven. Uiteraard draait het om Astro Boy zelf! Of gewoon weg Astro genoemd is hij een robotje met veel technische snufjes. Hij is ontworpen door professor Tenma. De reden dat hij Astro had ontworpen was om zijn overleden zoon Tobio te vervangen. Maar al snel ziet hij in dat die leegte toch niet opvult. Zeker omdat Astro nooit op zal groeien en altijd hetzelfde qua vorm blijft. Met pijn in het hart verkoopt Tenma Astro aan circus.

Later werd Astro opgemerkt door professor Ochanomizu , het hoofd van het ministerie van wetenschap. Hij besluit hem te kopen en merkt nog meer dingen aan Astro. Zoals menselijke trekken en het uiten van emoties. Onder leiding van deze professor zal Astro zich inzetten in de strijd om de misdaad terug te dringen. De meeste vijanden zijn aliens , robot hatende mensen of vijandige robots zelf.


Je kan zien dat Astro Boy nog eenvoudig getekend is vergeleken met manga/anime van nu. Maar toch vind ik het allemaal erg schattig getekend ^^. Omdat het zo’n succes was kwam er in de jaren 70 een tweede manga serie. Zelfs nog een derde in de jaren 80. In het japans werd Astro Atom genoemd.

In 2004 kwam er een nieuwe versie van de originele manga. Vind dat altijd jammer dat dat moet. Omdat de serie na al die jaren populair blijft werd er in 2009 een 3D animatie van de manga gemaakt. En vele spelletjes! Zelfs voor je telefoon ;).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!