Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Zoveel webtoons en Manhua’s en zo weinig Manga tegenwoordig. Ja ze zijn er wel, maar krijgen nauwelijks nieuwe hoofdstukken of er zit totaal geen vaart in. Behalve als je Yaoi of Yuri genres leest. Dan komen ze als paddenstoelen uit de grond en worden ze elke week geupdate.

Ik vind het jammer. Maar er zijn wel zoveel nieuwe leuke webtoon/Manhua’s tegenwoordig! Manhua’s zijn Chinese manga’s zoals je Mawhna is voor de Koreaanse term ‘Manga’ . Wel komen alle Chinese verhalen wel overeen met elkaar, de meeste spelen bijvoorbeeld in historische settings af terwijl de Japanse versies vaak in tegenwoordige tijd zijn. Zoek je iets anders voor een keer om te lezen, misschien zijn deze titels wel wat voor je?

Oh ja even een weetje, op vele manga lees sites staan de Mahnua’s met de originele Chinese titel vermeld. Maar op een hoop sites staan ze ook met alleen de Engelse titel, soms kan je niet altijd weten dat twee verschillende titels een dezelfde is.

 

The Demon Leader Quickly Lies Down

Originele titel : Yaonie Jiaozhu Kuai Tang Xia
Genres : Fantasie, Shoujo,Historisch , webtoons.

Tot nu toe aantal hoofdstukken: 34 hoofdstukken via Mangarock & Mangafox

De Meerminnen stam van de oosterse zee is helemaal uitgestorven. 1 lid van deze stam is nog in leven. Murong Zi is haar naam en vlucht naar land met haar hulpje. Ze ontmoet het monster dat haar stam heeft uitgeroeid en ontmoet hem later als ze volwassen is ook weer. Toeval of niet?

Niet de meest ideale heldin naar mijn mening. Eentje met een erg kort lontje en een gebruiksaanwijzing. Maar vermakelijk tot nu toe. Mahnua’s zijn vaak iets simpeler getekend dan Manga’s. Wat dan wel weer is is dat Manga’s negen van de tien keer zwart/wit zijn en Mahnua’s/Webtoons zijn altijd in kleur ;).

Strange But Beautiful 

Originele Titel : Isanghago Aleumdaun
Genres: Bovenatuurlijk,Fantasie , romantiek , webtoons , en Shoujo
Tot nu toe aantal hoofdstukken: 61

Dit verhaal gaat over twee werelden, de wereld der mensen (aka de onze) en de wereld van de aardmannetjes (of trollen). De aardmannen zoeken elke duizend jaar een menselijk bruid voor de op dat moment regerende vorst. Maar waarom zoeken ze niet gewoon een aardvrouw? Achter de mysterieuze menselijke bruid schuilt een geheim die zelfs de bruid zelf niet weet. De aardmannen reizen af naar Aarde om haar te zoeken en mee te nemen naar hun eigen wereld. Deze heldin en haar zus worden meegenomen, maar wie van de twee is de belangrijke bruid?

Misschien vind je dit verhaal iet wat langdradig , omdat het aardig lang duurt voor je iets te weten komt. En dan nog is het niet wat je wilt weten :P. Het eigenwijze karakter van de hoofdpersoon houd je aan het lezen.

 

The Princess in the Prince’s Harem.

Originele Titel : Wo Zai Hougang Dang Ju Ju
Genres: Romantiek , Komedie , historisch , shoujo en webtoon.
Tot nu toe aantal hoofdstukken : 58

Deze grappig en (drukke) manhua gaat ook weer terug in de tijd. Yiyi denkt (en vind) dat zij de allermooiste schoonheid van het hele rijk heeft. Totdat de keizer een tekening/foto van haar zag en haar als ‘lelijk’ bestempelde. Zo pissig en boos wilt Yiyi de keizer een lesje leren , maar ze heeft geen toegang tot het paleis. Als ze hoort dat hij een schilder voor portretten zoekt en elke man mee mag doen besluit Yiyi zich te vermommen en mee te doen. Niet omdat ze zo prachtig kan tekenen maar om het ALLERGROOTSTE trollen portret van de keizer te maken (en die is zo grappig xD). Gek genoeg vind de keizer het wel…..ja wat moet ie hier van vinden? Er moet maar gezorgd worden dat dat portret nooit meer gezien wordt door iemand :’D. Yiyi’s plan is om de allermooiste vrouw volgens de keizer in a oerlelijk wezen te toveren op papier!

 

 

Black Feather Love Song

Originele Titel : Xuan Yu Liange
Genres: Romantiek , Komedie , Fantasie, Shoujo
Tot nu toe aantal hoofdstukken : 3

Een hele nieuwe toevoeging die Ju Kui de dierenarts studente. Ze verliest haar diploma als ze ervoor kiest om een stervende kat te redden. Maar het niet allemaal wat het lijkt. De zwarte kat blijkt een magische kat te zijn! Hij kan veranderen in een mens en in een kat. Met enkel een magische kus verandert ook de studente in een witte kaketoe! De beginnende ruzies tussen kat en vogel zorgen voor grappige stukken en iet wat ‘awkward’ momenten.

 

 

 

Nog zoveel meer!

Er zijn veel meer titels op apps zoals Mangarock, Mangastorm , Manga reader en vele andere (het is maar net welke fijn vind) bieden nog honderden andere leuke titels aan in allerlei genres. Alleen als je Yuri/Yaoi wilt, zou ik me beperken tot de Japanse manga’s. Maar ben je daar niet van dan kan je echt je hart ophalen, met sommige moet je geduld hebben voor updates. De meeste zijn afhankelijk van Fan-subs.

Maar heb je dat er allemaal voor over. Dan zou ik zeker eens de nieuwste toevoegingen bekijken! :D.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!