Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Een van de eerste manhwa/webtoons die zijn einde heeft bereikt! En het is ook één van mijn favorieten. Het epiloog moet nog komen maar het echte verhaal heeft deze week een happy ending ontvangen. En ik ben er blij mee!

Untouchable is een geweldig verhaal door Massstar verzonnen en getekend. Hij is te lezen op http://www.webtoons.com maar ik volg hem gewoon op Mangafox ;).

In dit moderne tijdperk volgen we Lee Sia een vampier. Vampieren zijn erg gemoderniseerd en drinken geen bloed meer van mensen om in leven te blijven. Maar ze hebben ze nog wel nodig om te blijven leven! Door hun energie te absorberen met enkel een aanraking kunnen vampieren een gelukkig en onopgemerkt leven lijden. Zo ook Lee Sia.

Op een dag krijgt ze een nieuwe buurman, Jiho genaamd. Een heel apart type, met enorme smetvrees! Sia vind het allemaal wel interessant en haar instincten roepen ook van binnenuit. Ze besluit een poging te wagen om Jiho aan te raken. Maar iemand met smetvrees wilt dat alles behalve! Zal Sia het lukken om Jiho voor zich te winnen?

 

Bij vampieren verhalen denk je gelijk aan bloody dingen met een hoop fantasie achtige settings (of Vampire Knight achtig.) Untouchable is juist het tegenovergestelde. geheel in het normale en moderne Korea (webtoons zijn bijna altijd in Korea i.p.v. Japan). Het is ook helemaal zonder andere magische snufjes en wezens. Het enige fantasie aan dit verhaal is dat er vampieren zijn. Meer dan ook echt niet.
Wel het typerende ‘meisje kan haar grote liefde niet krijgen of duurt eeuwig voor ze samen zijn’ komt wel voor in dit verhaal maar is absoluut niet langdradig zoals bij vele andere manga’s van dit soort. Veel bij-personages zoals familie en vrienden van Sia komen er in voor en ze zijn stuk voor stuk uniek en anders. Elke rol heeft een andere band of relatie met haar en hebben allemaal ook iets met haar persoonlijkheid en leven te maken. Jiho heeft een chronische vorm van smetvrees (wat al erg genoeg is op zich). Hij weet natuurlijk ook niet dat zijn buurvrouw eigenlijk een vampier is. Ook is hij snel verlegen, angstig en heel onzeker, beetje tegenover gestelde van de populaire high school guys :). Maar zo type vind je ook in Untouchable dus helemaal hoef je het niet te missen! Niet dat ik dat deed ofzo..

 

Untouchable is prachtig, romantisch, grappig maar ook een tranentrekker, dramatisch en verrassend! Als je zoiets zoekt is dit een must read!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!