Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

De één vond het teveel op Pokémon lijken, de ander vond het er helemaal niet op lijken. Vandaag de dag zijn daar nog steeds de meningen over verdeelt. Digimon was verreweg populair in de begin jaren van 2000, dat is 1 ding wat zeker is!

In 1999 werd de eerste serie van Digimon volledig in het Nederlands uitgezonden op Fox Kids. Seizoen 2 is voor de helft uitgezonden of zelfs maar voor 1/3 deel. Delen die erna kwamen werd nooit echt aandacht aan besteed. Naarmate er meer seizoenen kwamen met nieuwe personages werd Digimon ook steeds minder populair en werd het door het populaire Pokémon opzij gezet.

Dat vond ik erg jammer, want het is wel een serie waar goed over nagedacht is. Maar goed ook., want in 2015 kwam er maar een gloednieuwe remake van het eerste seizoen! De rede hiervan was vanwege het 15-jarige jubileum van Digimon.

Een avontuur om nooit te vergeten!

7 kinderen gaan op kamp : Tai , Matt, Sora, Mimi , TK , Joe en Izzy zijn niet echt vrienden van elkaar. Maar als het weer ineens omslaat en er een poort opent naar een andere dimensie verandert alles. Eenmaal daar ontmoet de bende allemaal een vreemd beestje : een Digimon. Ook krijgen ze allemaal een apparaatje genaamd een Digivice. Omdat alles vreemd en nieuw is voor allemaal proberen ze naarmate de serie vordert te overleven in de Digiworld.

Halverwege het eerste seizoen kwam er nog een 8ste hoofdpersoon bij : Kairi (Hikari in het Japans) ook zij krijgt een eigen Digimon en voegt zich bij de groep.

Seizoen 2 speelde een paar jaar later af. Met nieuwe personages & digimon maar ook alle oude bekende kwamen terug.

Digimon Adventure Tri kreeg een hele nieuwe animatie stijl maar het verhaal zelf en zijn personages bleven allemaal hetzelfde! Tai en de rest kregen alleen een groeistuip en zijn nu allemaal middelbare scholieren in plaats van 12-13 jarigen.

Hier een vergelijking van stijl waarmee de eerste serie gemaakt werd in 1999 en de laatste in 2015 (klik erop om hem in het groot te kunnen te bekijken). Het is best een flink verschil, alle personages zien er volwassener uit en hebben toch hun uiterlijke kenmerken behouden. Alleen Mimi ziet er meer uit als haar tiener-ik uit seizoen 2.

Digimon Adventures heeft dus veel meer te bieden dan men denkt. Ja de eerste 2 seizoenen waren het beste naar mijn mening. Daarna kan ik er weinig over melden want ik heb die allemaal niet gezien. De 8 hoofd personages en hun Digimon blijven in de top 10 van beste anime personages ooit!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!