The Sims Mobile

En ik dacht dat mijn liefde voor de Sims al niet groter kon…dat werd het wel met de komst van Sims mobile! Deze versie van de Sims is echt veel leuker dan de oudere versie van de mobiele Sims : the Sims Freeplay!

De Sims mobile is een aparte franchise van de populaire spellen reeks. Het is beschikbaar voor alle soorten tablets (die op Android draaien), iPads ,  alle Android ondersteunende telefoons en iPhones. Het kan haast niet anders dat hij ook gewoon beschikbaar is voor Windows Smartphones en tablets die op andere software draaien.

Je begint je spel met één sim die je helemaal naar eigen smaak kan personaliseren. Verander het hele gezicht en lichaam zoals jij die wilt en geef hem/haar het kapsel en kleding die jij wilt dat ze dragen! Naar mate je meerdere en hogere levels krijgt , kan je steeds meer kleding, kapsels en andere spullen voor je sims kopen.

Met deze ene sim bouw jij je vierkante krot op tot een klein knus huisje waarmee jij tevreden bent. Al snel krijg je de optie om een tweede sim te maken! En die laat je niet voorbij schieten! In het huis waar je sims wonen hangt een groot familie portret. Daar staat de huidige generatie en huishouden die je op het moment speelt op. De foto verandert wel steeds. Als je op het portret drukt dan zie je al je huidige sims en de generaties die je er voor hebt gehad. Het is de bedoeling om naast een leuke familie te maken en een leuk huis ook je sims een verhaal te geven. Hoe ontstaat een vriendschap? Of een relatie? Waarom heeft deze sim deze hobby en wat is er gaande op zijn/haar werk? Jij zegt het!

Er ontbreekt nog een hoop.

Geef elke week een feestje om nieuwe vrienden te ontmoeten. Of de sims van je vrienden zelf! Dat is jammer genoeg de enige optie om andermans sim te ontmoeten. Tenzij ze toevallig langs je huis lopen. Dat is een enorm minpunt. Je kan niet gewoon je sims naar het huis van je vrienden sturen om ze te ontmoeten. Hier nog een paar punten die je waarschijnlijk mist ;

  • Geen tuin mogelijkheden.
  • Alleen maar vierkante kamers bouwen. L-vormige huizen bestaan hier niet.
  • De sims die jou sim kent kom je tegen op de openbare kavels. Ken je ze niet maar wil je ze ontmoeten, dan moet je wachten tot je ons weegt.
  • Nieuwe meubels en andere spullen zijn behoorlijk duur. Het is best lang sparen.

Tuurlijk zijn er veel goede punten aan dit spel (anders zou ik het niet spelen ) :

  • Urenlang speelplezier!
  • Veel magische kledingstukken. Ze hebben allemaal een ander ‘éffect’ ,ontwerp en kleur!
  • Je kunt maximaal 4 speelbare sims hebben. Maar er kunnen zoveel mogelijk sims in je huis wonen.
  • Nieuwe leuke eigenschappen kan je ontgrendelen door families te stichten, met pensioen te gaan en meer.
  • Om de zoveel tijd speciale evenementen.

en veel meer!

De Sims mobile is qua graphics vergelijkbaar met de Sims 4. Wat de makers van Maxis eigenlijk wilde maar nog niet zo ver kregen in de Sims 3. Vandaar dat de Sims daar veel realistischer eruit zagen. Ze wilde voor de Sims 4 een kleine beetje terug naar de Sims 2, sims die er minder realistisch uitziet maar met een vonkje ‘cartoon’ . Zo zien je sims er realistisch uit maar toch ook net niet. Deze stijl vind ik persoonlijk het leukst. Ik vond de sims 3 iets te serieus en miste grappige interacties. Dat hebben ze bij de Sims mobile weer terug gehaald. Je sims krijgt bijvoorbeeld een knal van de magnetron, laat een andere sim op de grond vallen (niet met opzet natuurlijk!)

Kleine punten die je mist..

…maar omdat de sims mobile nog maar net uit is kan je nog een hoop dingen die je eventueel mist nog verwachten! Zo niet, tja dan is het pech -giechel- maar laten we hopen dat er nog heel veel leuke dingen bij gaan komen! Ik hoop nu al op een zwembad en nog meer kleding voor me sims!<3

Dus ben je een sims fan net als ik? Dan is deze versie toch echt een must! Het heeft alles wat je van een Sims spel kan verwachten. En in de toekomst nog meer!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!