De nieuwe look van Manga Rock

Volgens reviews en ratings 1 van de beste mangareader apps voor iPhones en Android telefoons. Mijn mening is daar dubbel over.

Van de week heeft mangareader app Mangarock van Not a Basement Studio (wat een naam) een flinke update gehad op de iPhone. Ik weet zelf niet wat ik ervan moet vinden. Voor mensen die het niet gebruiken :
Mangarock is een app voor Android en Iphone. Je kan via verschillende bronnen Manga’s lezen (zoals Mangafox, Mangahere etc) en je kan je favoriete manga’s toevoegen aan een lijst met favorieten, je manga’s downloaden tegen betaling, was eerst gratis en meer.

Wat is er anders?

  • Je kan nu kiezen of je een witte of zwarte achtergrond wilt met lezen. Zwart is beter vind ik. meer rustig.
  • Manga Rock heeft nu zijn eigen bron. Maar hij is nog onwijs traag en sommige bladzijde laden niet in hoofdstukken. Mangafox of andere bron is aangeraden. De website is ook nog een Beta-versie.
  • De redactie heeft verzamelingen gemaakt die aanbevolen zijn voor de lezer, maar kan alleen gebruikt worden via de Manga Rock bron
  • Je kan je account nu via een cloud overzetten op een ander toestel.
  • Downloaden van Manga’s zijn niet langer gratis, upgraden naar een premium account tegen betaling is nodig.
  • Updates en nieuws vind je nu ook op de nieuws pagina van de app.
  • Het zoeken van manga’s gaat nu makkelijker. Je kan meerdere genres toevoegen en genres eruit filteren.

Toch is het allemaal maar houtje touwtje vind ik. Het is het allemaal nét niet. Jammer genoeg zijn er weinig andere goede alternatieven voor Ios naast deze app. De bronnen worden een beetje verwaarloosd , weet niet of dat de taak is van de app of de redactie van de bron zelf. Maar Mangafox is steeds trager met zijn updates en sommige bladzijde weigeren te laden in hoofdstukken, je kan dan een belangrijk deel missen van het verhaal. Soms zijn het zelfs een paar bladzijde achter elkaar, heel irritant.

Ik vind het ook jammer dat er geen uitbreiding van je favorieten is. Als je net zo veel manga’s leest als ik, vind je het makkelijk(er) om ze in lijsten te stoppen. Nu is het een eindeloze lijst die niet ophoud.

Zo zijn er allemaal kleine dingetjes waar je je aan kan storen. Reclame bijvoorbeeld. Om de zoveel manga’s krijg je een banner. Ook tijdens het lezen krijg je om de zoveel bladzijde een banner krijgen. Voor sommige best vervelend, andere negeren het gewoon.

Om een lang verhaal kort te maken : het is het allemaal nét niet.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: