Inktober

 

Stoptober zie je op de tv over stoppen met roken. Sketchtober heb je ook i.p.v. Inktober maar zijn al die hypes nou?

Inktober is een wereldweide actie voor tekenaars,illustrators en andere kunstenaars en hun kunsten te laten zien met jawel je raad het al ! INKT! Door élke dag een schets te maken met inkt , fijnlijners of welke vorm van inkt dan ook!

Hoe is het onstaan?

De hype bestaat al een dik aantal jaar. In 2009 werd de eerste Inktober gehouden. Kunstenaar Jake Parker kwam met dit idee. Waarschijnlijk niet wetend dat het zo’n succes zou worden. Het gaat erom dat iedereen ongeacht of je kan tekenen of niet gewoon mee kan doen. Naast is het een uitdaging voor de artiest wel en een hele goede oefening. Het ging eerst vooral om de traditionele inkt op paper en canvas. Tegenwoordig mag de digitale kunstenaar ook meedoen. Inken op digitaal canvas is een vak apart vind ik. Ik houd het op pen en papier. Elk jaar doen steeds meer artiesten mee, mij kwam het steeds niet uit. Nu ga ik toch echt meedoen!

De regels zijn natuurlijk simpel. Maak je schets (desnoods met potlood eronder) in inkt , post hem op je social media met hashtag #inktober en herhaal dat tot en met 31 Oktober. Er zijn officiële thema’s elk jaar maar je kan natuurlijk ook je eigen thema verzinnen.

Doe ik mee?

Ik heb me bedacht om elke dag een schets Fanart te maken! Ik begin dus vandaag en eindig op de 31ste. Er zijn geen restricties op hoe groot of klein een schets mag zijn. Al maak je een stickman en trek je die over met inkt :). Wie ik allemaal ga maken moet ik nog bedenken *giechel* kan iedereen zijn. De meeste zullen (uiteraard) van Animes zijn. Tijdens het schrijven van dit blog heb ik aan de eerste schets gewerkt.

Het is Chiii! Die ken je vast wel als je wat blogs van me gezien hebt *giechel* Chii is gewoon zo leuk! Maar wat ik morgen ga maken? Geen idee….misschien wel iets heel anders. Misschien wel poyo , Ik zie wel :). Doe gewoon lekker mee als het je leuk lijkt om te tekenen! Het hoeft niet mega veel, groot of een hele schatkaart te zijn zoals je ziet.  Als je maar plezier hebt!

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: