Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Een manga die helemaal voltooid is. Ze bestaan wel! Maar zijn er niet veel online. Auteur Sakurakouji Kanoko deed een goeie stap met het schrijven en tekenen van Black Bird. Elk fantasie figuur dat je je kan bedenken komt hier wel in voor!

De 16-jarige Harada Misao is geen doorsnee tiener. Aan de buitenkant wel, aan de binnenkant niet. Ze ziet rare geesten en dingen die er niet zijn.Na haar 16de verjaardag werden die wezens kwaadaardig. Ze zijn erop uit om Misao iets aan te doen. Meestal lukt dat ook ; ze struikelt, krijg verwondingen met een onverklaarbare reden enzovoorts. Voor mensen zoals wij is dat maar raar.

De nieuwe buurman van Misao schijnt haar al jaren te kennen, maar zij weet dat nog maar vaag. Genaamd Kyou Usui is erop uit om te trouwen met Misao maar daar wilt zij nog niks van weten! Klein beetje(klein beetje maar) pervers maar wel erg sterk, is ongeveer een jaar of 19/20en  Kyou is de huidige leider van de Tengu* clan. Hij heeft mooie grote zwarte vleugels die hij verbergt voor de mens. Als hij in de buurt is van Misao of als zij iets van hem bij zich draagt zal haar niks overkomen. Omdat ze later toch voor Kyou’s charme valt besluit ze toch zijn vrouw te worden. Gelukkig is de liefde van beide kanten ;).

*Een Tengu is een demoon uit de Chinese mythologie. Meestal worden ze afgebeeld als half mens half vogels. Tengu’s kwamen ook vaak voor in Japanse verhalen. Ze zijn meestal mannelijk (in verhalen).

Misao komt er achter dat ze een bijzonder persoon is, een soort bruid uit een voorspelling/legende. Zij beloofde als kind met Kyuo’s oudere broer te trouwen. Omdat Kyuo nu leider is zal ze met hem trouwen. Vele jagen op haar voor haar bloed, diegene die dat drinkt krijg ontzettend veel kracht. Kyuo doet er daarom alles aan om Misao zo dicht mogelijk bij hem te houden.
Vele opstakels staat het koppel in de weg, maar zal hun band alles overleven?

Het is jammer dat hier nooit een Anime van is gemaakt. Die mening heb ik wel vaker met sommige Manga’s.

Black Bird bestaat uit 84 hoofdstukken verdeelt in 18 boeken. Het is geen standaard school life sprookje waarvan meeste dat denken als ze de titel lezen. Een hoop meningen waren ook erg verdeelt. De ene kant vond het teveel op verkrachting en geweld lijken en de andere vinden dat ze niet zo moeten overdrijven , aan die kant sta ik ook. Kant 1 moet maar eens een woordenboek gaan lezen. Geweld is er wel, maar het is niet zo zeer dat er bloed en organen in het rond vliegen. Verre van dat zelfs. Het zijn meer de standaard gevechten die je in zo’n beetje elke manga wel tegen komt. Je moet toch iémand de hersens in slaan als je het niet eens bent?O_O

Creatief op een andere manier

Sakurakouji Kanoko heeft een leuke vlotte tekenstijl en veel manga’s gemaakt. Black Bird zal hier de bekendste. Sommige one-shots zijn gebundeld tot 1 boek.  Een andere leuke titel van Kanoko is Seirou Opera. Die speelt zich af in het Edo tijdperk van Japan en volgt Akane, een Oiran in opleiding.
De meeste Manga’s van deze auteur zijn korte(kortere) verhalen in dezelfde genres als Shoujo en mierzoete romantiek. Niet al te serieus maar toch minder komedie dan andere Shoujo manga’s.
Alsnog een traktatie om te lezen!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!